Отличената с Оскар“ лента за адаптиран сценарий Призови ме с

...
 Отличената с Оскар“ лента за адаптиран сценарий Призови ме с
Коментари Харесай

Призови ме с твоето име аут от фестивал в Пекин

 Отличената с „ Оскар “ лента за приспособен сюжет „ Призови ме с твоето име “ бе отстранена от програмата на Международния кино фестивал в Пекин, който ще се организира идващия месец. От управата на форума отхвърлят да посочат аргументите за фрапантното им решение, само че мнозина допускат, че в основата му стои гей тематиката на заглавието.
Макар хомосексуализмът да не е незаконен в Китай, предходната година в страната бе анулирана и конференция на LGBT общността, която трябваше да се организира в град Чънду.

Изтеглянето на „ Призови ме с твоето име “ от фестивала съответства със стягането на ограниченията за медийно наличие в страната. Съвсем неотдавна Народното събрание гласоподава контролът върху медийни компании и регулатори да бъде трансфериран на отдел " Пропаганда " към Централен комитет на Китайската комунистическа партия.

Китай от дълго време постанова цензура върху насилието или половото наличие във филмите. Продукциите с гей тема се одобряват със " смесени усеща ".

" По тази тематика няма ясна политика и постоянно обстановката е конфузна. Скорошните промени във връзка с медийното наличие ще създадат изясняването й още по-трудно ", споделя Син Ин, изпълнителен шеф на LGBT центъра в Пекин.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР